Torniluolan uninoita

Niin kauan olen sinua rakastanut, niin kauan, että olen jo lähes unohtanut ettei aikaa ole. On vain loputon nyt, johon ikuisuus häviää ja josta huominen herää. Aina löytyy joku, jonka tarina on vielä pahempi tai parempi, tämä on omani - lapsihaaveita, kipua ja toivoa, arkea, juhlaa, iloa ja onnea, välillä yhtä ja sitten toista.
Tervetuloa peremmälle.


sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Vielä yksi kierto

Olemme tänä kesänä viettäneet paljon aikaa lapsuudenkodissani. Koira loukkasi varpaansa ja täällä kaikki on helpompaa - ei portaita eikä liikaa leikkiin innostavia naapurin hauvoja. Tänä viikonloppuna vanhempani ovat olleet reissussa ja olen ollut enemmän kotonani tässä talossa. Aamuisin kävelen postilaatikolle hakemaan lehdet ja vien toisen mummolleni. Kerään mansikat kasvimaalta, lämmitän puusaunan, kastelen piharuusut ja ihmettelen rauhaa. Täälläkö minä kasvoin? Silloin teininä niin ärsyttävästi landella, nyt voisin jo harkita asuvani omassa talossa kaikkine sen puuhineen. Vähän kaipaankin omaa tilaa ja tiluksia, joilla kulkea.

Perjantaina pyöräilin kampaajalle tuttuja teitä, joita en ole polkenut kai kymmeneen vuoteen. Olin hetkessä niissä viimeisissä kesissä tässä paikassa, niissä jossa ilta houkutti juhlimaan ja kaverit kutsuivat, niissä jolloin aamuyöstä poljettiin kotiin ja jäätiin ihailemaan usvaisia peltoja ja kuuntelemaan kuikan laulua tai pöllön kujerrusta. Täältä minä olen kotoisin. Ja jälleen kerran tartun aikaan. En ymmärrä, kuinka voi olla niin vaikeaa katsoa eteenpäin mennen sijaan. Eivät ne kullatut vuodet olleet sen parempia kuin nykyinenkään elämäni. Yhtä lailla tartun hetkiin näinä päivinäkin. Mutta silti on liian hankala luottaa.

Nyt mennään heinäkuun loppupuolta. Yksi kierto ennen hedelmöityshoitoja. Syyskuulle olisi tiedossa pientä matkaa ja kaikkea, mutta epäröin. Entä jos olen raskaana ja samassa tilassa, kuin viime, ja sitä edellisenä vuonna? Makaan sohvalla ja rukoilen elämää säilyttämään lapseni. Seuraan huolestuneena vuotoja ja kipuja, mietin mikä on normaalia ja mikä ei. Yritän uskoa parhaaseen.

Ja se aika, se kulkee. Ne toivoa antavat blogiraskaudet kulkevat viimeisillä kolmansillaan - nyt jo! Puoli vuotta on lyhyt aika lopulta. Siinä missä kolme kuukautta voi olla piinaavan pitkä, kahdesta viikosta puhumattakaan. Mutta meillekin se on mahdollista. Onhan?

2 kommenttia:

  1. Hei,

    olisitko sinä tai joku lukijoistasi kiinnostunut kirjoittamaan lapsettomuudesta?
    Toimitan ensi keväänä ilmestyvän lapsettomuusaiheisen kirjan. Kirjassa eri-ikäiset naiset ja miehet kertovat itse kirjoittaen ja omalla nimellään ajatuksiaan ja kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Etsin kaikenlaisia tarinoita, ei siis ole väliä, miten elämä on lopulta kuljettanut, onko perheessä lapsia vai ei ja mitä tietä he ovat kotiin tulleet.

    Tällä hetkellä kerään kirjoitusnäytteitä, joiden perusteella valitaan kirjaan päätyvät tekstit. Näytetekstejä toivon elokuun aikana.

    Tekstissä voi pohtia esimerkiksi näitä:
    -vauvahaaveet
    -vauvan yrittäminen
    -raskaudet tai niiden puuttuminen
    -"epäonnistumisen" tunteet
    -parisuhde
    -muiden odotukset ja suhtautuminen
    -ajatukset ympärillä olevista lapsiperheistä
    -suru, pelko, epätoivo, toivo...
    -mahdolliset hoidot/adoptio
    -elämä nyt

    Kirjaan valitut saavat pienen kirjoituspalkkion.

    Ystävällisin terveisin

    Hanna Parviainen
    hanna.m.parviainen@gmail.com
    050 4106712

    VastaaPoista