Torniluolan uninoita

Niin kauan olen sinua rakastanut, niin kauan, että olen jo lähes unohtanut ettei aikaa ole. On vain loputon nyt, johon ikuisuus häviää ja josta huominen herää. Aina löytyy joku, jonka tarina on vielä pahempi tai parempi, tämä on omani - lapsihaaveita, kipua ja toivoa, arkea, juhlaa, iloa ja onnea, välillä yhtä ja sitten toista.
Tervetuloa peremmälle.


sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Hormoneja ja haparointia

Sanat ovat tauolla, nukkuvat talviunta minun neuloessa Babylon Viiden rytmittämänä. Olen lamaantunut aivotyhjiöön ja näennäiseen ajatuksettomuuteen, kummaan positiiviseen flegmaattisuuteen, jossa asiat vain ovat minun jaksamatta tarttua niihin. Mutta sitten välillä tapahtuu jotain, ahdistaa ja pelottaa ja ahdistaa. Ihan niin kuin ennen, silloin kuin minulla oli vielä joku, jolle käydä viikoittain juttelemassa ja analysoimassa. Olen huomannut, että pärjään ihan itse kaikesta huolimatta. Ja me kuljemme valoa kohti, se on vain hyväksi, minulle ja hormoneilleni. Kierrot ovat lyhyehköjä ja rinnat elävät ihmeellistä elämäänsä.

Kolme kuukautta ne ovat olleet ihan vääränlaiset - jatkuvasti pehmeät ja kivuttomat, ilman tuttua pms-viikon turvotusta ja aristusta, jonka kp1 vie taikaiskusta pois. Nyt kun kuukautiseni alkoivat, tulivat rintani araksi, ja ovat vieläkin. Aivan kuin olisin raskaana, paitsi että menkat tietävät, että en ole. Lokakuussa nänneistä tuli kirkasta nestettä ja kävin mammografiat ja ultrat varmuuden vuoksi - ei mitään hätää. Joulukuussa herui taas ja odottelen edelleen, että kaikki palaisi normaaliksi. Lähete gynegologilille odottaa, ehkä pitäisi ensiviikolla soittaa sinne, vaikka ajattelin ensin antaa ajan tehdä tehtävänsä. Parin kolmen kuukauden kuluttua aloitetaan hoidotkin, ennen sitä soisin kehoni toimivan.

Vanha ystäväni sai lapsen eilen. Olen mitä onnellisin hänen puolestaan ja samalla sanaton kaikesta. Elämä on kaunista, sittenkin.

3 kommenttia:

 1. Iloa päiviin <3 ihana lukea taas kauniita sanojasi ja kuulumisiasi. Ajattelen usein, että mitä sinulle kuuluu. Toivotaan, että hormonit siitä tasoittuisivat.

  VastaaPoista
 2. Onko sinulta tarkistettu prolaktiinia? (jotenkin hassulta tuntuu jättää näin arkinen kommentti ihan eri tyylillä tehtyyn postaukseen)

  VastaaPoista
 3. Kiitos!

  Mitään hormoneja ei ole testattu, kun sitä ei ole pidetty koskaan tarpeellisena. Nyt vaadin tuon prolaktiinin tarkistuksen. Ja varmaan olisi syytä muutkin vilkaista.

  VastaaPoista